در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد:
چهل و نهمین گردهمایی معاونین پژوهشی واحدها، پژوهشکدهها و پژوهشگاههای جهاددانشگاهی
چهل و نهمین گردهمایی معاونین پژوهشی جهاد دانشگاهی صبح امروز (چهارشنبه ۱۰ بهمنماه) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ؛ مسعود برومند-معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری -، حمیدرضا طیبی- رییس جها دانشگاهی-، سید سعید هاشمی – رییس دانشگاه علم و فرهنگ- و جمعی از مدیران و معاونان پژوهشی واحدهای جهاددانشگاهی در این نشست حضور یافتند.
رشد جهانی سازی و جایگاه ویژه کارآفرینی در دنیا
مسعودبرومند -معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری- در این نشست ضمن تاکید بر ضرورت تغییر پارادایمهای ذهنی در شرایط خاص کنونی، گفت: تغییرات سریع رخ میدهد و ما نیز باید بازنگری در پارادایمهای ذهنی خود را در حال حاضر که در دو سوم شیب رشد هستیم انجام دهیم.
وی با اشاره به این که در طی سالها اتفاقات بسیاری افتاد و نتایج کارهای پژوهشی به تدریج بیرون آمد، افزود: امروز به جای ۶۰۰ تا ۷۰۰ مقاله در سال ۴ یا ۵ هزار مقاله ISI داریم. مبلغ قراردادهای جاری کشور با صنعت هزار میلیارد تومان است و بالغ بر ۴۲ هزار نفر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد کشور مشغول به کار هستند.
دکتربرومند، با بیان این که به حوزه فناوری و کارآفرینی دیر ورود کردیم، گفت: جهانی سازی در دنیا رشد کرده و اتحادیههای منطقهای برای همکاری شکل گرفته است؛ همچنین زنجیرههای تأمین جهانی شکل گرفته و با رشد فناوری اطلاعات همه به دنبال کیفیت بالاتر و قیمت پایینتر هستند. دانشگاه درحال حاضر نمیتواند بگوید وضعیت من فقط تربیت نیروی انسانی است؛ پژوهش نباید فقط به کسب اعتبار جهانی متمرکز شود بلکه باید به توسعه ملی بینجامد؛ بنابراین دانشگاهها مجبور به ورود به حوزههای کارآفرینی وتجاری سازی هستند.
همگامی برنامههای جهاد دانشگاهی با برنامهی ششم توسعه
حمیدرضا طیبی- رییس جهاد دانشگاهی-، با حضور در چهل و نهمین گردهمایی معاونان پژوهشی واحدهای سازمانی جهاد دانشگاهی، توسعه پایدار را تأمین نیازهای نسل امروز بدون به خطر انداختن نیازهای نسل فردا و رعایت عدالت لازم در بهرهمندی منابع تعریف کرد و گفت: نیازهای نسل امروز و فردا زندگی سعادت مندانه در دنیا و آخرت است و زمانی اتفاق میافتد که انسان متکی بر خرد و دانایی و توسعه یافته به لحاظ فرهنگی؛ علمی، اجتماعی و غیره تربیت شود.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی با نگاهی که به انسان توسعه یافته داشته است توانسته الگوهای مختلف در حوزههای علم و فناوری ارائه داده و نیز دستاوردهای فرهنگی همچون خبرگزاری ایسنا، ایکنا، مسابقات ملی مناظره دانشجویی و غیره داشته و توانسته در راه ایجاد جریان سالم اطلاع رسانی در جامعه گام بردارد.
دکتر طیبی افزود: بر اساس سند نقشه جامع جهاد دانشگاهی در افق ۱۴۰۴ این نهاد نهادی کارآمد و موفق در برنامه پیشرفت کشور در سطوح ملی و بین المللی خواهد بود.
وی با اشاره به این که برنامههای خود را با برنامههای توسعه کشور همگام کرده و زمان آنها را به پنج سال تغییر دادیم، گفت: در برنامه ششم توسعه جهاد دانشگاهی تمام واحدها از توانمندیهای لازم برای اجرای این برنامه برخوردار هستند.
محمدرضا پورعابدی-معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی-، نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد پژوهشی این سازمان در سال ۹۶ گفت: برخی از مهمترین چالشهای ما تصمیم درباره تمرکز بر حوزههای کاری محدود یا ادامه وضع موجود، چگونگی تخصیص منابع به پروژهها و واحدها و نیز این موضوع است که پروژههای حوزه پژوهش و فناوری تا چه مرحلهای باید در جهاد دانشگاهی ادامه داشته باشد.
دکتر پور عابدی به توضیح ذیل ارائه گزارش عملکرد پژوهشی در سال 96 به بودجه تحقیقاتی پرداخت و گفت: مبلغ این بودجه از ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۵ به ۴۶۰ میلیارد تومان در سال ۹۶ رسیده است که این میزان نشان دهنده نسبت ۳۷.۵ درصدی بودجه تحقیقاتی جاری نسبت به کل بودجه پژوهشی جهاد دانشگاهی است.
پورعابدی همچنین، با بیان اینکه ۱۸۰۰ طرح پژوهشی در طول سال در دست اجرا قرار میگیرد، مبلغ این طرحها را ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۶۳ درصد طرحها دارای منابع کارفرمایی و ۳۳ درصد دارای منابع داخلی بودهاند؛ این درحالی است که ۸۵ درصد طرحها به لحاظ ریالی وابسته به منابع کارفرمایی و ۱۵ درصد وابسته به منابع جاری دولت است.
وی برخی حوزههای مهم تحقیقاتی در شاخه فنی و مهندسی را حوزه مخابرات، مکانیک، مهندسی فرآیند، محیط زیست و کنترل آلایندهها و منسوجات نام برد و افزود: در پزشکی زمینههای فعالیت به گستردگی حوزه فنی و مهندسی نیست؛ این حوزه به سمت سلولدرمانی میرود که کارهای مربوط به آن در پژوهشگاه رویان در حال انجام است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در زمینه ناباروری به پیشرفتهترین تکنیکها رسیدهایم، گفت: همچنین در خصوص سرطان سینه و پزشکی مبتنی بر فرد (بر اساس ژنتیک) دستاوردهای خوبی به دست آوردهایم.
دکتر پورعابدی همچنین به کاربرد پزشکی مبتنی بر فرد در تشخیص سرطان و داروهای نوترکیب اشاره کرد و افزود: مهندسی بافت، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی از دیگر زمینههای پرکار این حوزه است.